Potravinová zbierka 24. - 27. november 2022

Tesco v spolupráci s partnermi organizuje už 10. ročník potravinovej zbierky, ktorá je najväčšou aktivitou svojho druhu na Slovensku. Zákazníci môžu od 24. 11. do 27. 11. 2022 darovať trvanlivé potraviny a drogériu vo všetkých 157 obchodoch Tesco na Slovensku. Zapojiť sa a pomôcť môžu aj z pohodlia svojich domovov prostredníctvom služby Tesco Online nákupy od 24. 11. do 27. 12. 2022.

Ako sa zapojiť do najväčšej potravinovej zbierky na Slovensku?

Zapojiť sa môžu všetci zákazníci. Samotné darovanie potravín je veľmi jednoduché: tovar po zakúpení stačí odovzdať na vyznačené miesto za pokladničnou zónou alebo dobrovoľníkom z charitatívnych organizácií. Do zbierky je vhodné darovať trvanlivé potraviny a drogériu.

Kam smerujú darované potraviny?

Všetky darované potraviny a produkty osobnej hygieny odovzdá Tesco zapojeným charitatívnym organizáciám: Potravinovej banke Slovenska, Slovenskej katolíckej charite, Evanjelickej diakonii, OZ Vagus a Depaulu Slovensko. Všetky darované produkty sa tak dostanú k tým, ktorí ich najviac potrebujú, a to osamelým seniorom, rodičom samoživiteľom, ľuďom bez domova a ďalším, ktorí potrebujú pomôcť.

Naša nezisková organizácia i naši partneri pociťujú zvýšený záujem ľudí o potravinovú pomoc. Čoraz viac ľudí naprieč spoločnosťou sa v dôsledku aktuálnej ekonomickej situácie ocitá v núdzi. Je fantastické, že naša dlhodobá spolupráca s Tescom pokračuje aj v tomto neľahkom čase, keď je pomoc tak veľmi potrebná. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme čo najrýchlejšie a najefektívnejšie zabezpečili distribúciu darovaných potravín,“ uviedol Marko Urdzík, predseda Potravinovej banky Slovenska.

Ďakujeme